Cselekvő, nyílt, demokratikus és átlátható intézményt ajánlunk mindazoknak, akik jobbítanák helyi közösségük életét. A közösségi alapítványok legvonzóbb tulajdonságait ismertetjük. Partnereket keresünk.

 

A közösségi alapítvány (KA) koncepciója a felelős cselekvés lehetőségét nyújtja a közösség minden tagja számára. A beletörődés kultúrájával szemben létrehozható új intézmény munkájába bárki részt vehet ötlettel, munkával, társadalmi tőkével és pénzzel is. Mindegyik erőforrás azt szolgálja, hogy a KA közvetlen és tágabb környezete élhetőbb legyen.

 

A KA koncepciója mélyen demokratikus: aki ad, az dönt adománya sorsáról. A KA által gyűjtött forrásokat ugyanis az alapítvány pályázaton osztja szét, a győzteseket az alapítvány kurátorai és az adományozók együtt választják ki.

 

Mindez garantálja, hogy a KA kizárólag helyi ügyeket szolgál, és kizárólag azt támogatja, amire a közösségnek valóban igénye van.

 

A KA koncepciója összehozza és a párbeszéd lehetőségét kínálja a támogatónak és a támogatottnak – így alkalmas lehet a különböző társadalmi csoportok kapcsolatának elmélyítésére. A modellben ugyanis a támogató nemcsak beleszólhat a támogatott kiválasztásába, de később folyamatosan nyomon követheti, miként valósul meg a támogatott cél. Világosan látható, ki mit ad, ki mit kap, és mindebből mi születik.

 

Következő blogbejegyzésünkben részletezzük, mit is nevezünk közösségi alapítványnak. Ha már most közelebbről érdekli a koncepció, kérjük jelentkezzen: kozosalapon@kozosalapon.hu, 0670-398-4517.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosalapon.blog.hu/api/trackback/id/tr816071925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása