Szakmai és pénzügyi támogatással segítjük új hazai közösségi alapítványok szervezését, megalakulását, majd a létrejövő közösségi alapítványok munkáját. Ehhez keresünk partnereket.

Segítünk a felkészülésben

A közösségi alapítványok kezdeményezői magánszemélyek vagy csoportok, akik komolyan gondolkodnak arról, hogy közösségi alapítvány indítsanak saját közösségükben.

Segítünk a kezdeményezőnek a közösségi alapítvány koncepciójának megismerésében, megértésében, feldolgozásában, és gyakorlati megvalósításában a helyi viszonyok között. Segítünk a megvalósítás első lépéseihez társakat, támogatókat keresni az adott közösségben, és segítünk a közösség adottságait feltérképezni a közösségi alapítvány koncepciójának megvalósíthatósága szempontjából.

Segítünk a szervezésben

Azoknak, akik eldöntötték, hogy belevágnak, segítünk az új közösségi alapítvány elindításában, ezért pályázatot írunk ki közösségi alapítványok létrehozásának támogatására, várhatóan 2015 januárjában. Konzultációval segíthetünk a kezdeményezőknek elképzelésüket pályázatba foglalni.

A nyertes pályázók, a közösségi alapítványok szervezőcsoportjai a következő év/évek során sokoldalú emberi, szakmai, pénzügyi - támogatást kaphatnak az országos programtól.

Segítünk abban, hogy kialakítsák saját elképzelésüket a támogatásosztásról, az adománygyűjtésről, a közösség építéséről és a közösségi alapítvány helyi szerepvállalásáról.

Segítünk, hogy elkötelezett, felkészült és együttműködő csapatot alakítva, képesek legyenek összegyűjteni az alapításhoz szükséges tőkét, tisztázzák az elvi-szervezeti-stratégiai kérdéseket és eljussanak a helyi közösségi alapítvány hivatalos bejegyzéséig.

Segítünk az alapítvány működtetésében

A bejegyzett közösségi alapítványok működésük első időszakában elsősorban abban számíthatnak az országos támogató programra, hogy kidolgozzák, értékeljék adománygyűjtő és támogatásosztó stratégiáikat és válaszoljanak a működés mindenkori kihívásaira. Támogatást nyújtunk ahhoz, hogy gazdasági erejükben, kommunikációjukban, közösségi kapcsolataikban, kapacitásukban megerősödjenek és helyi forrásokra alapozva - évek alatt - felépítsenek egy újszerű, független támogató szervezetet intézményt a közösség szolgálatában.

Ezen túl, a Közös Alapon program támogatja az ország különböző területein közösségi alapítványok gondolatával foglalkozó személyeket és csoportokat a kapcsolatteremtésben egymással, az információ- és tapasztalatcserét, s lehetőséget teremt számukra, hogy nemzetközi példákból közvetlenül tanuljanak, s külföldi közösségi alapítványok munkáját is testközelből megismerjék.

Ha részt venne a munkánkban, érdekli a koncepció, kérjük jelentkezzen: kozosalapon@kozosalapon.hu, facebook.com/kozosalapon, 0670-398-4517!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosalapon.blog.hu/api/trackback/id/tr36270933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása